Blog
3 detaje për një mëngjes të mirë për klientët e hotelit tuaj
- September 24, 2021
- Posted by: admin
- Category: Blog
“Çfarë gjëje më të bukur mund të bëni për dikë sesa t’i servirni mëngjesin?”
Ekzistojnë dy lloje të mysafirëve të hotelit: ata që duan të dinë në cilën orë fillon hoteli të shërbejë mëngjesin, dhe ata që duan të dinë sa kohë mund të flenë para se hoteli të ndalojë së shërbyeri mëngjes.
Pavarësisht se çfarë lloj mysafirësh janë, megjithatë, ata do të kujdesen për cilësinë e mëngjesit dhe larminë e artikujve të servuar.
Dhe me përshtypjet e mëngjesit të mysafirëve që janë një nga elementët më të rëndësishëm të reputacionit online të një hoteli, hotelierët do të duan të sigurohen që ky vakt të kënaq dhe të ngopet me të gjitha ofertat e duhura – duke filluar me këto detaje kryesore të mëngjesit në një hotel.
1.Kafe dhe çaj cilësor
Asnjë mëngjes nuk është i plotë pa komoditetin të një filxhani kafe – ose çaji.
Ndoshta ofertat më themelore dhe ndërkombëtare të mëngjesit, kafeja dhe çaji me cilësi të jashtëzakonshme shpesh u shërbehen menjëherë mysafirëve të hotelit në momentin që ulen, dhe me të drejtë. Një pije e nxehtë me kafeinë – qoftë një kapuçino tenton të jetë gjëja e parë që mysafirët e hotelit duan (dhe presin!) Para se të fillojnë të marrin në konsideratë gjërat ushqimore që janë në dispozicion.
2.Proteina
Asgjë nuk merr një ditë të mbushur me ndonjë gjë interesante, takime biznesi ose udhëtime, si një pjatë e mbushur me ushqime të pasura me proteina. Tiganët me vezë të skuqura dhe mish të ndryshëm mëngjesi të rreshtuar në një tryezë.
Ndërsa proshuta e zhurmshme dhe vezët e fërguara janë hite klasike në veprën e mëngjesit perëndimor, një hotelier nuk duhet të ndihet i kufizuar vetëm në këto detaje të mëngjesit. Në varësi të vendndodhjes së hotelit, djathi mund të jenë opsioni më i përshtatshëm, ose ndoshta kosi i trashë grek-ose çdo lloj kosi.
Dhe le të mos harrojmë dhjetëra mënyra të kënaqshme për të shërbyer vezën, nga një omëletë e thjeshtë deri në një omëletë me shumë përbërës.
3.Ushqime tradicionale
Një aromë e vogël lokale shkon shumë në vaktin e parë të ditës.
Duke shërbyer tarifën tradicionale të mëngjesit që është lokale për qytetin, rajonin ose vendin, hotelierët u japin mysafirëve të tyre një përvojë unike të lokalizuar të ngrënies në hotel – dhe një fillim të mrekullueshëm të ditës së tyre.
Qoftë i thjeshtë dhe thelbësor, qoftë luksoz, një mëngjes cilësor mund të rrisë ndjeshëm vlerën e një qëndrimi në hotel dhe kënaqësinë e përgjithshme të mysafirëve me përvojën e tyre. Gjithashtu mund të përmirësojë reputacionin e një hoteli në internet dhe madje të stimulojë udhëtarët të rezervojnë.